aaaHold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Nyhetsarkiv

Nyhetsarkiv

 • Bilder av barn på nett

  Publisert tir, 02/07/2017 - 15:24

  I over ti år har Datatilsynet og Senter for IKT i utdanningen arbeidet med å øke barn og unges kunnskap om personvern, digital dømmekraft og nettvett på Dubestemmer.no

 • Samlet innsats mot digital mobbing

  Publisert fre, 04/29/2016 - 11:12

  - Internett og nettbruk er en viktig del av mange barn og unges liv, og en kilde til blant annet læring, kreativitet og samhandling med andre mennesker. Likevel er det alt for mange barn og unge som opplever uønskede hendelser på nett - og de er ikke er godt nok rustet for å håndere det.

 • Hva er digital dømmekraft?

  Publisert tor, 04/14/2016 - 11:23

  Digital dømmekraft er et begrep som ofte dukker opp, både her på Dubestemmer.no, i læreplanverket og andre steder. Men hva er egentlig digital dømmekraft, og hvorfor trenger vi det?

 • Seminar om digital mobbing 6.april

  Illustrasjon send til alle
  Publisert tir, 03/01/2016 - 13:54

  Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, Utdanningsdirektoratet og Senter for IKT i utdanningen arrangerer seminar om digital mobbing og uønskede hendelser i Oslo 6.april.

 • Konferanse om trygg nettbruk

  Publisert tor, 01/21/2016 - 14:55

  Hva gjør du for å bidra til at barn og unge får trygge og gode opplevelser på nett? 9. og 10.februar markeres Safer Internet Day på Røde Kors-huset i Oslo. Da skal det snakkes og diskuteres om barns personvern, blogging, mobbing og alt annet som rører seg i barns netthverdag. Vinner av årets Trygg bruk-pris skal også kåres.

 • Nye filmer!

  Publisert fre, 09/11/2015 - 11:14

  I sommer ble det laget to nye filmer om uønskede hendelser på nett for Du bestemmer. Vi håper og tror filmene vil berøre alle som ser dem, og at de vil kunne fungere som et godt grunnlag til videre diskusjon og refleksjon om temaet.

 • Spennende nyheter på nettsiden

  Illustrasjon jente med pc
  Publisert fre, 08/21/2015 - 12:37

  Da vi i vinter spurte hva dere trenger mer av for å undervise i digital dømmekraft, nettvett og personvern, var svaret flere filmer, flere oppgaver og eksempler og flere lærerveiledninger. Vi har hørt på dere, og er derfor veldig stolte over å kunne presentere flunkende nytt og oppdatert innhold på Dubestemmer.no.

 • Mobbing handler om holdninger

  Publisert tir, 04/21/2015 - 12:56

  Flere og flere skoler tvinger elevene til å levere fra seg mobiltelefonene før undervisninga starter. Noen fagfolk er skeptiske.

 • Foreldres engasjement bidrar til kritisk sans på nett

  Grafisk illustrasjon. Menneske bak og på skjerm.
  Publisert tor, 02/19/2015 - 14:20

  Nettet tilbyr utømmelige ressurser av underholdning, kommunikasjonsmuligheter og kilder til kunnskap. Hvordan kan voksne bidra til at barn og unge utvikler kritisk sans til informasjon de finner på nett?

 • Sammen skaper vi trygghet på nettet

  Illustrasjonsfot to jenter med nettbrett
  Publisert ons, 02/11/2015 - 11:24

  For at barn og unge skal være trygge på nett trenger de en skole som utvikler elevens digitale kompetanse, skriver Du bestemmer i en kronikk. I anledning Safer Internet Day 2015 arrangerte Senter for IKT i utdanningen et seminar om nettvett, der viktigheten av å utvikle dømmekraft ble løftet frem.

Sider