Til hovedinnhold
Bytt til nynorsk

Filmoversikt

Du har valgt: (ingen valg)

Leirbål

"Hva er egentlig problemet med å være på sosiale medier før man er 13 år?". Slik starter denne filmen om aldersgrenser og bruk av sosiale medier. Elevene får gode tips til hva de kan tenke på når de velger å logge seg på sosiale medier.

Hva er personvern?

En film om hvilke rettigheter vi har og hvilke personvernvalg vi kan ta. Filmen tar opp ulike spørsmål: Hvilke konsekvenser får det når vi deler informasjon på nett? Hva bestemmer foreldrene dine, og hva bestemmer du?

Møtet

Vegard og Preben chatter. Chatten handler i utgangspunktet om et dataspill, og vi forstår at de aldri har møtt hverandre i virkeligheten. Preben lykkes med å avtale et fysisk møte med Vegard, men Preben er ikke den Vegard tror.

Jeg vet hva du gjorde...

Tom blir lurt av en svindel-epost. Han forsøker å finne veien ut av problemene på egenhånd.

Trollus netticus

Filmen handler om sammenhengen mellom ytringsfrihet og ytringsansvar. Vi får se karikaterte utgaver av ulike typer nettroll og kjennetegnene deres.

Nico og Thea

Nico og Thea er kjærester. Når forholdet tar slutt, bruker Nico private bilder han har tatt av Thea for å true henne.

Det er DU som bestemmer

Musikkvideo for barn i barnehagen. Den handler om hvordan barn og voksne skal spørre om lov når de vil ta bilder av hverandre.

Du har lov til å si nei

Musikkvideo for barn og ungdom om retten til å bestemme over bilder av deg selv.

Du har lov til å si nei (karaokeversjon)

Musikkvideo for barn og ungdom om retten til å bestemme over bilder av deg selv. Syng gjerne med – dette er karaokeversjonen!

Digitale spor og digital dømmekraft

Filmen handler om hvordan informasjon om deg kan være av interesse for andre, og forklarer begrep som digital dømmekraft og personvern.

Hva skjedde med Maria?

Maria er 16 år og drar på fest med en venninne. Hun filmer seg selv, og filmen blir til slutt spredt til alle rundt henne. Gjennom filmen diskuteres det hvem som har skyld når noe deles videre.

Luciafeiring

Film for foreldre og ansatte i barnehage om hvordan de skal respektere barnas personvern når det gjelder å ta og dele bilder.

Ingenting å skjule

Tre ungdommer diskuterer filming av en fremmed og intetanende person. Samtalen handler om hva som er greit å dele, og hvorfor det er viktig å være bevisst på eget og andres personvern.

Var det DU som sendte den dritkjipe meldinga?

Animasjonsfilm om en gutt som deler et ufordelaktig bilde av en klassekamerat. Det viser seg at det ikke er så enkelt å trekke tilbake digitale spor.

Skrev DU stil om den hesten der?

Animasjonsfilm (uten tale) om en skoleoppgave med temaet "hest". Hovedpersonen leter etter informasjon på nettet, men det er tydelig at ikke alle treffene er det de først ser ut som.

Hvordan vil DU bli sett?

Animasjonsfilm (uten tale) som illustrerer spredning på nett. En tullevideo som var morsom sammen med kompisene, er kanskje mindre morsom for andre.

Konferansetimen

Håvard er på konferansetime sammen med foreldrene sine. Læreren har søkt litt på nettet og legger fram ulike bilder og meldinger som stiller Håvard i et dårlig lys.